klantig bror man har

hallå. ja nu har brorsans klantat till det som vanligt. de va nått klödd med hans msn så tog han bort den o skulle installera det nya så nu har han tagit bort min med de stolpskottet. Men man klarar sig nog utan det med. Så på jobbet idag så har jag kört in den sista vete i torken så nu e all vete som ska torkas färdigt så nu e de fullt i andra halvan av maskinhallen så får vi se när lastbilarna kommer o börjar hämta så då blir de o lessa med lastaren. Vi skulle bara haft större skopa. Så gjorde jag två investering i söndags. Vi va uppe hos mormor i helgen så va vi borta i mors mormors hus som står helt tomt o har gjort i flera år. Så hitta jag några snapsglas o en barometer så fråga jag mormor om jag fick ta den så sa hon ja bara ta de du kan ta allt här e om du vill hehe.
Kommer ente på mer nu får skriva mer sen i veckan

 barometern

söndag

ja jag vet att jag ente skrivit här på länge fast den här gången har jag en ursäkt fäör skärmen till data va helt svart hela tiden så har vi ente fått den nya förrän idag. Men vet ente  riktigt vad jag ska skriva så berättar väl lite om vad som hänt i helgen. I lördags så höll far o jag på ute där som varit en halvlada o tvätta där så folk ska kunna sätta in sina husvagnar där i vinter o om där e nån som vågar ha den här hehe. Ja så de e som nytt nu så ingen kan fan ta mig klaga på att där e dåligt tvättat. Ja o sen på kvällen så va jag på fest i sjöbo o de va skoj o fulla blev några av oss med mer eller mindre. Sj så drack jag 13 beer o några snaps så man blev lita laddad hehe. JA o  sen idag så vakna man upp med en jävla bakfylla. De e najs eller kanske ente. Så i eftermiddags så va vi hos mormor i höör så va vi i hallaröd (huset som gammel mormor hade) o skulle sätta på värmen i huset även fast där ente bor nån nu så blir huset förstört annars sen i vinter. Så hitta jag ett par snapsglas o en gammal barometer så fick jag de med mig hem. Skitfräckt. Så så har min helg sätt ut.


tisdag kväll

hallo hallo. Ja då va de snart mitten på denna vecka. Igår så börja jag med att tömma rapiden o sen blev det mest lita småjobb resten av dagen last jag upp ett lass blöt vete som ska köras upp till torken bland annat. Idag så har de vatt rättså lynt på jobbet. Jag började med att tvätta av 7920 lite för dom skulle komma o titta på den dom som ska trafikförsäkra den så e han ju så jävla noga med att den ser bra ut sj så tyckte jag de va ganska meningslöst men men man fick göra det ändå. Sen när jag gjort det så räfsa jag upp grenar o sånt efter trädgårdsmästaren varit o klippt häckar förra veckan sen så körde jag upp med det lasset till torken som jag lasta igår o torken ligger på den andra gården. Så va de naturligtvis itu i tippgropen när jag kom dit så de va bara att plocka upp ett galler o hoppa ner o se glad ut. Det var en bult som sitter i ett proppelerblad intill elevtorn o skruven som går i botten på tippgropen hade gått av på ena sidan så den mata bara in säd på ena sidan. Så då skulle man hitta hålet sen o få i bulten va ente de lättaste va nästan så jag slängde grajorna omkring mig så förbannad jag blev men till sist så gick det så sen gick de som satan hehe. Så sen tippa vi upp lite så torken blev full sen körde vi hem igen så tog jag trimmern o gick med nere vid sjön utanför trädgården. Sen så blev det kväll nästan en halv timme tidigare men det e ju ente fel man får ju ta igen all den tid man jobbat över innan hehe.
Nu har jag ente mer o säga skriver väl imorgon eller på torsdag igen. Haj po utanför trädgården där e rätt grant

nä men tjena fan

tjena där ute. Ja då skriver man här igen fan har ente blivit så ofta får nog ta o skärpa mig hehe. Men denna vecka har varit hyfsat lugn ente så stirrit som innan hehe. Så i måndags så fortsatte jag o köra med carrier på det som vi ska så o i tisdags med så i onsdags så började vi så vete på Karlstorp (arrendegården) men där va ente mer änn 15 ha så det sådde jag klart den dagen. Sen i torsdags så spruta jag rapsen för vi hade ente fått det andra utsädet. Jag spruta raps o vill ni ha reda på preparat o dos så kan ni få det det va tre olika preparat bytosan top 1,9 l/ha sumi-alfa 0.2 l/ha och focus ultra 0.8 l/ha men det va så drygt för bytosanen skulle jag ha 24 liter i en full spruta så blev en helvetes massa dunkar o skölja hehe men men det gick. Sen va jag hos tandläkaren närmre kväll för o fortsätta återställa tänderna men så hade jag glömt sen jag va där sist att jag skulle ha klart allt med försäkringarna o sånt skit så vi visste vem som betala vad innan han kunde fortsätta för det va så dyra saker han gör så att jag ente behöver batala allt själv. Sen idag så har jag sått vete på den gården där hemma så blir att jobba imorgon osså sen har vi sått allt vi ska i höst. Gutt som fan. Hörde idag på radio om nån undersökning att dom trodde att snusare va latare änn icke snusare undra om det stämmer? Jag kan ju fråga dig olle som slutat jobbar du mer eller effektivare nu när du slutat?

såekipaget john deere 7710 o 4 meters rapid

de va längesen

tjena era lågutbildade skitstövlar hehe. ja det var ju ett tag sen man skrev men va fan e de för mening o skriva om det bara e en person som kommenterar. Men men denna vecka har man i princip bara plöjt till där vi ska så vete nästa vecka vi skulle visst få utsäde på måndag. Men fy fan va 7920 e lynn o köra när man kör på vägen så behöver du ente bry dig om att varken växla eller använda frikoppling du behöver bara använda gas- o bromspedal sen sköter den resten själv. Jag kan lätt säga o det är ente bara för att det är en john deere men det är den bästa traktor jag kört utan tvekan. men idag va de rätt lynt på jobbet blev lite sånt allt möjligt jobb. så vet i fan vad jag ska säga mer nu... tack för mig far åt helvete
  så ser 7920 ut invändigt
SIEG HAJL

lite fel rapssådd

God kväll. Allt väl med er? Här e det bra i alla fall. Ja då va vi snart i mitten på denna vecka och på jobbet har vi fan ta mig fått gjort mycket dessa dagar men kanske ente lika bra resultat....
Men i måndags så började jag ju igen o jobba. Och den vecka som jag vatt borta nu så hade han haft en annan till hjälp där från marsvisholm typ våra grannar. Så dom hade kört klart det fältet med carrier som jag alldrig fick gjort osså kört på i torken. Så i måndags så sådde jag raps på det stora 38 hektars fältet. Så vi ställde in den o la i 4 säckar frö osså körde jag ut o sådde. Sen när jag sått 3 ha så gick jag ut o titta i frölådan så att allt verka stå rätt till.Men i helvete heller gjorde det då va där helt tomt. Så fick räkna o allt o vi hade gjort en jävla tabbe. Vi skulle så ut 2.7 kg/ha men vi hade sått ut 27 kg/ha så det lär ju bli tjockt som fan där fast kvalite blir de väl värre med. Ja sen ställde vi då om den sen så körde jag som satan så jag fick sått 28 ha den dagen. Sen igår så sådde jag klart det fältet sen så fortsatte jag på nästa fält fast det e bara på 18 hektar så. Så igår kväll vid 9 sådde jag klart vår raps så nu e det osså gjort.
Och sen idag så gjorde jag lite blandat jobb på förmiddagen sen börja jag plöja lite med 7920 o den 6 skäriga delburna plogen. Så sen har det väl ente hänt så mycket mer...
                                                                                                                                                                                                          

RSS 2.0