Då va de ny vecka

ja då har en ny vecka startat idag. Jag vet att jag i princip bara skriver om jobbet hela tiden men kommer ente på nått annat att skriva om. Har ni några ideer så skriv
Förra veckan jobbade man hela veckan blir de nu som väntat. På måndagen så körde jag gödning hela dagen osså. O i tisdags så tvättade jag traktorn o gödningsslungan sen så höll jag på lite i trädgården resten av dagen samla upp en del grenar som ramlat ner o sånt piss. På onsdagen sen så lasta jag en lastbil me vete me lastaren som låg i maskinhallen på areendegården sen så städa jag lita resten av dagen. På torsdagen sen så körde vi lite gödning igen på några av vetefälten så bland vi i lite fånggröda bland de osså så tämde vi den ena silo me korn me. O på fredagen så lasta jag den sista vete från maskinhallen så nu e vi av med all vete. rätt skönt faktiskt sen så klödda traktorn de hade satt sig lite skit i bränsleledningen från den ena tanken upp till pumpen så de va bara in me tryckluften där sen gick de igen. O idag så har vi tagit ut de kornet som vi ska ha till utsäde sen har där vatt en bil o tagit ett lass sen har jag tömt dom andra två silosarna idag så imorgon kommer dom o hämtar de sista kornet. Så de blir väl att städa i torkanläggningen resten av veckan nästan

fredag kväll

ja då va denna vecka snart förbi osså. En vecka hinner ju knappt börja innan den e slut. Har varit en rätt lyn vecka gjorde lite småjobb i måndag o tisdag. Sen i onsdags så vände jag knivar på tröskan. Det är dom fasta som sitter där bak till hacken kommer ente på vad dom heter egentligen. Sen igår o idag har jag kört gödning på hästrapsen o höstveten. De e rätt skoj faktiskt o lynt. För vi har en sånn slunga så man bara trycker in i en dator hur mycke den ska mata ut tex. 250 kg/ha o arbetsbredden i vårt fall 20 meter sen så räknar den ut resten själv. O sen kan man hålla den hastighet man sj vill för där sitter sånna sensorer eller va de heter på de ena bakhjulet på traktorn så skickar den impulser till spridaren så reglerar den då utmatningen beroende på hur fort jag kör. Eller typ nått sånt fungerar de hehe. Så vi har kört ca 170 ha igår o idag så man hinner me en del. Så jag brukar hålla en hastighet mellan 13-17 km/h beor lite på hur långa drag de e.
Har även fått köpt nya fälgar till sommardäcken till min bil. Riktigt granna e dom tycker jag o till ett vettigt pris 3000 för 4 st osså tillkom 180 kr i frakt så får man dom hemkörda osså.


så ser dom nya fälgarna ut

Nä nu får man se om de går nått vettigt på tv annars får man väl sätta i en film.
Haj haj

sjuklingen här

hallå på er. Ja då ligger man i sängen o e sjuk. Har spytt två gånger inatt. Fan jag har ente tålamod o ligga här de springer ju i benen på en. Men men de får ju gå. Men va sällan de e jag e sjuk egentligen. Har ente vatt sjuk på flera år. Men de e ju egentligen ente så konstigt att man blev det för alla här hemma har varit magsjuka så va väl bara en tidsfråga innan jag skulle blev de.
Så va ju perfekt att jag fick kört upp det sista kornet till torken igår på jobbet. Så nu har vi tomt på spannmål i maskinhallen hemma på bjäresjö men på arrendegården Karlstorp har vi lite vete liggande på golvet där men e väl ente mer änn 60 ton eller nått sånt. Så får väl se vad man ska hitta på sen när man ska tillbaka dit igen. Sen har jag vält ut den sist halmen från de loftet så du ligger de på den gamla gödselplattan. Så först så skulle vi ju elda de sa han som bor på gården men nu ändra han sig så nu skulle vi låta det ligga o förmultna ner till jord. Danskjävel som ente vet vad han vill hehe.


vår hund ville undrar vad som händer där ute

då drar sm slutspelet i hockey igång nu i veckan

Ja då va de söndag. Veckans tråkigaste dag enligt mig fråga mig ente varför. Ja så i måndags började man då jobba igen så smått. För vi ska lämna allt vårt korn nu på jobbet så har vi en bunke som ligger hemmma på den andra gården som får köras upp till torken på den andr gården för vi har ju ente kunnat torka de innan för där har ju vatt så jävla fullt överallt på den gården. Så de e ungefär vad jag gjort denna vecka plus att jag har lagt nytt material på ena infatsvägen på arrendegården för där va ju knappt nått kvar hehe så de va hög tid osså har jag vällt ner halm från ett loft där de varit svin en gång i tiden. Sen igår så började fassan o jag att städa bland kvarnen o fodersilosarna där. Fan där e myed jobb. Så sånt gammalt foder de dammar ju som fan osså så de e inget glassajobb precis men de fär jugöras nångång. Sen idag har de varit rätt lynt har tvättat av bilen lita o skruvat lite på brorsans moped för fär va några grajor som va lösa.
Sen nästa vecka drar slutspelet i hockey igång. Fan va man längtar till de det är en av årets höjdpunkter förmig. Får hoppas att färjestad tar guldet. Så imorgon kväll halv tio ska dom välja motståndare till kvartsfinlerna. De går ju till så att seriesegrarna får välja först mellan 7 eller 8 sen får 2an välja mellan 6 o det lag som blir över mellan 7 o 8 sen får trean välja mellan 5 o det lag som är över däremellan o sen får 4an ta det lag som blir över. Men jag e till 95% säker på färjestad kommer välja brynäs (har att välja på brynäs o timrå) för att brynäs ente vunnit i karlstad på 7 år o att färjestad vunnit nästan alla mötena mot dom i år. Men vi får väl se.


så fin blir man när man städar ut gammalt foder. Visst e jag snygg? hehe

RSS 2.0