Fredag kväll med en halvkrökt höger arm

Ja nu va nästan denna vecka också slut tyckte de va ente länge sen den börja. Ja jag har ju vatt hemma o sjukskriven hela veckan så det har ju ente hänt så mycket direkt eller man har ente fått göra så mycket. Men igår så va nog den drygaste dagen så här långt i mitt liv hände ente ett piss satt bara vid data o tv spel bara för jag ente hade annat o göra. Sånna dagar skulle man bara vilja ha en grann fjälla bredvid sig o mysa me. Man kanske får försöka få tag på en snart. Så sen tycker jag att det verker lite mer i armen idag änn igår men jag har kanske bara legat konstigt inatt, vet i fan. Men i vilket fall som helst så så länge jag ente blir sämre så ska jag börja jobba på måndag igen, snacka med chefen idag så vi bestämde det. Men idag så har jag gjort lite nytta i alla fall. Jag var på lantmännen i dalby o hämta sprutmedel till fassan. Var bara 40 liter raoundup bio han skulle ha så va ente mer änn det gick in i kofferten på s60. Raoundup e totalbekämpning altså man sprutar bort precis allt som står på fältet för er som ente vet det. Sen så har jag klippt gräset också. Satan va långt det var va ju så där blev strängar efter klipparen nästan.
Men nu får de bli tv n nästa. HA de gutt

27 agusti

Hallå alla honor o hanar hehe. Ja då sitter man hemma nu om dagarna o väntar på att armen ska bli bra så man kan börja jobba igen. E fan lång tråkigt att gå här o ente kunna göra nått håller på att bli helt knäpp i huvudet snart. Men men tycker nästan att det blir lite lite bättre för varje dag. Så igår så va jag ju hos tandläkare igen men i sjöbo den här gången för han ville fota hela käken o dom hade ente en sånn maskin i veberöd. Så han gjorde de osså sen bedövde han runt den halva tanden sen plockade han fram den stora verktygslådan o börja rota i käften på mig. SÅ han har lagat den halva tanden nu så den ser ut dom innnan nu kan mna säga o där som hela tanden gick av skulle vi avvakta 3 veckor för att först se hur detta blir innnan han börjar rota där med. Så han har gjort en låtsastand kan man säga som man själv kan ta av o på o den sitter fast som en tandställning ungefär så när man har den på så kan man fan ta mig ente se att där har hänt nått så ska ha den n u tills nästa gång jag ska dit om jag fatta det rätt.

    snygg jag e va?

måndag kväll

jaha då va de ny vecka igen då. Ja idag så har man ente gjort så mycket heller maan har ligit o fart rundor på vägen mest tycker jag. Jo vi fick en tid imorse klockan 9 hos tandläkaren så kom jag dit då så gnällde han på att jag va 5 minuter sen o att han ente hann med o göra vad han skulle med mig tills nästa patient kom så fråga han om jag kunde kommma tillbaka klockan 4 i eftermiddag för då hade han tid. Så då gjorde vi så så körde mor o jag till lund istället till öron, näsa, hals centralen för läkaren i ystad ville att jag skulle åka dit o dom kolla mig för säkerhets skull. Ja men allt va bra där med det var bara på insidan på näsan som det var lite snett men det gjorde ente så mcyket sa dom för de kommmer alldrig att synas sen på utsidan. Så sen åkte vi hem o sen till tandläkaren igen så tog han några bilder osså skulle jag få en provisorisk tand nu tills det andra blir klart så dom ska försöka laga den halva tanden o sen göra nån brygga där så det ska se ut som innan o om det ente gick o laga den så fick vi dra ut den tanden så skulle vi göra på nått annat vis.
Ja så slutar min dags historia kanske jag skriver imorgon igen vem vet.

bara trubbel

Hej hej alla läsare. Ja jag vet att jag e ganska dålig på att skriva här men va fan man hinner ju ente med det när det e mycket jobb o när man klantar till det så man måste åka ambulans till sjukhus. A hela den dagen börja med att ohlssons maskinstation kom till oss o skulle köra gödsel på ett av fälten som vi ska ha raps på så dom kom osså körde jag med 7710 o carrier för o röra ner gödseln. Så det gjorde jag och det gick jävligt bra jag hade nog kört klart fältet om... så sen när jag va utanför verkstaden så skulle jag gå in o fylla på vattenflaskan så jag gick in i verkstaden o fyllde på vatten sen minns jag ente mer förrän jag vakna upp i ambulansen. Men det som hänt är att i o med jag har diabetes så har blodsockret sjunkit fort o blivit väldigt lågt så jag fallit medvetslös till golvet o där e betonggolv men jag vet att jag tog några druvsocker innan. Så jag åkte in till akuten i ystad s¨å fick jag ligga där några timmar sen fick jag kommma hem igen. Så var vi inne om jobbet och hämta min bil när vi körde hem så kom chefen precis hem då så berätta han vad han sätt o hört för jag va ju sj uppe på gården. Så han sa att han hade kommit upp till gården så hade han sätt att traktorn stod still o igång o att han värken såg eller hörde mig så han kände på sig att det var nått som ente stod rätt till. Så hade han hittat mig liggande på golvet i verkstaden o fullt av blod på golv o tröja lite så halv vaken men rent väck, jag hade frågat han var jag va o vem han va. Så hade jag velat resa mig o gå lite så hade han sagt att jag skulle sitta ner för ambulansen var där när som helst. Så åkte jag då in till ystad så jag var två feta blå märke ett på hakan o ett på näsan o den e helt svullen med. O några djupa sår eller jak i läppen som också e svullen o en hel tand har gått av o en halv på en annan osså har jag ont som fan i den ena armen emellanåt. Så igår var jag hos en sånn jour tandläkare så tiitta han på det o han sa att det går o fixa till igen på några veckor så imorgon ska jag ringa till min vanliga tandläkare o få en tid. Så de blir nog ente mcyket jobbande denna vecka....
hajdå  

söndag kväll

Hallå där jag har ju ente skrivit här på ett tag men va fan det har ju varit så satans mycket o göra på jobbet nu så man har ente hunnit med det. Det man hunnit med e att jobba o sova. Men men det får gå det med. Jaha vet i fan vad man ska berätta om vad som hänt sen jag skrev sist minns förresten ente när det var sist. Men vi har tröskat undan mycket nu på jobb så vi e klara med all vete så nu håller vi på med kornet. Det första korn fältet vi tröska e ett stort helvete det är på nästan 38 hektar så där belv en hel del. Så har han ju sånn bra data i tröskan så han kan se hur mcyket där blir på varje fält o vad det ger i snitt per hektar o ja en jävla massa. Så på det fältet blev det 280 ton korn så det blev en fin bunke av det var rätt stressigt att köra vagnen. Så ska vi så raps på det fältet sen i höst så har vi gjort upp med en ko bonde i närheten så han ska få all halmen på fältet så ska vi få kogödsel av han till hela det fältet. O med den stora tröskan vi har körde vi av det fältet på lite mer änn en dag. Så nu har vi ett halvt stort fält kvar sen e de mest en massa småbitar. Jo just det sen har vi fått den nya traktorn osså en john deere 7920 på 235 hästkrafter de e power!!!! Osså e det en steglös växellåda vet i fan hur man ska förklara vad det innebär men det är jävligt nimt o köra i alla fall.  Så nu har vi två grymma john deere traktorer 7710 o 7920 kan fan ente bli bättre. Så nu har jag väl ente så mycket mer att säga vad jag vet. Skriver igen så fort jag har tid .
Ha de gutt tills dess.  Sieg hajl

o de regnar o regnar (lasse stefanz)

god kvällens gott folk. Sikket jävla pissevär idag. det har ju nästan bara regnat hela dagen. men men på en gård finns det alltid nått o göra oavsätt väder. så idag när jag kom till jobb så sa han att det hade stoppat i den förbannade tippgropen igen så vi fick köra o låna den stora sugen igen sen tog vi damsugaren inuti elevatorn sen gick den igen. så sen fick jag köra o lämna tillbaka sugen så körde jag hem om o tog vagnen som stod fullastad med vete med mig upp igen. Sen städa jag upp lite efter den sugen samtidigt som jag tömde lasset som stod på vagnen. Sen regnade  det ju som satan när jag skulle köra hem till den andra gården igen så sen kunde vi ente lasta på vagnen för vi tyckte att säden va för blöt o de lasset hade fått stå på till imorgon ändå o då finns det risk för att den säden hade blivit fördärvad.  Så sen bara flytade jag fläkten som står i sädbunken sen körde jag hem så blev en o en halv timme tidigare idag fast det e rätt skönt att sluta tidigare ibland särskillt när det är sånt pissevär.
Kanske skriver imorgon igen det vet man alldrig.
haj haj

måndag kväll

jaha då va de måndag o ny vecka igen. de e satan va tiden går. idag så har man först vatt på jobb o där börja jag med att sätta ihopa tröskan för i lördags så gick ett spännhjul till en rem av så vi fick svetsa det o plocka isär lita men nu går det som nysmort igen. Sen så hade vi stopp i tippgropen så där va en typ montör till de som hjälpte mig att lösa de så vi öste bort säden intill elevatorn i gropen osså satte vi på nya remmar för dom gamle hade bränt av. Sen så funka den med sen tippa jag av lasset som stod där sen lasta jag upp ett nytt nere på den andra gården så ska jag upp o tippa det imorgon bitti.
Sen när jag kom him så fråga fassan om jag kunde ut o köra upp rapsstubben med stubbharven. Så brorsan körde före med ringvälten o tryckte ner den höga stubben sen kom jag efter med stubbaharven så blir det lättare att plöja det sen. O ja sen så har jag ente hunnit med så mycket mer idag vad jag kan komma på. vagnen vi har o transporterar spannmål mellan gårdarna

äntligen en ledig dag

hallå era små gangstrar. Som ni kanske sätt så har jag ente skrivit på ett tag men va fan man har ju ente haft tid har vatt så satans myed o göra på jobbet så det enda man gjort dom senaste dagarna är att jobba o sova jobba o sova...mer änn så hinner man ente med. O i onsdags var bara en sånn dag som allting bara klödda tröskan gick ente att få igång osså körde vi upp blöt säd till torken osså blev det stopp i tippgropen där när den va full med så morgonen där på så körde vi o låna en stor sug så fick vi suga upp allt igen sen gick det igen men några timmar senare var det stopp igen o sen dess har vi ente haft tid o åtgärdda det. Men nu går tröskan osså det var nått att han ente fick fram ström men där va en montör o titta på de men jag vet inte vad felet var men nu går de igen. Så nu e vi i full gång o tröskar vi har väl tröskat 50 av 200 hektar mark så där e lite kvar hehe. Så det är chefen som kör tröskan o jag kör följevagnen. Så det går som satan. Sen har vi ju två olika gårdar med o där e ca 7-8 km mellan dom så det tar ungefär 1 1/2 timme o bara flytta alla grajor från den ena gården till den andra.

claas lexion 480 med ett 25 fots skärbordjohn deere 7710 med föjlevagnen

en kort måndag

jaha då va de måndag o ny jobb vecka igen då. Fan va tiden går fort. Men idag har ju vatt en rätt lynn dag. Jag gick opp strax innan 7 o tog på mig mina jobbekläder o packa ner madakassen o körde till jobb i ett jävla regnanade o blåsande. Sen när jag kom till jobb så tog jag lastaren o skopan o körde upp till karlstorp (arrende gården) osså pumpa jag ur vatten i källaren i torken. Fy fan va där va råttor när jag öppna luckan sprang det säkert 10 råttor åt alla håll. Ja o sen när jag gjort det så fyllde jag lastar skopan med tomma sprut dunkar som jag tog med hem till huvudgården om man kan kalla de så (Bjäresjö gård) för att den lastbilen som hämtar tomma sprut dunkar kommer bara till den gården. Sen körde jag hem för det va sånt oväder så vi kunde ente göra nått ute så blev ungefär 2 o halv timmes arbets dag idag. Sen har jag bara tagit det lugnt restenav dagen.
lastaren till vänster o en john deere 7710 till höger

Första gången man bloggar

Hallå alla som läser detta. Ja då e det första gången man skriver här. Vet ente riktigt vad man ska säga...kan väl skriva lite om vad som hänt den här helgen.
I fredags så jobba jag först vi skulle ut o tröska lite men tröskan ville ente som vi. Det blev stopp bakom rotorn i tröskan så vi skruvade av en plåt o rensa stoppet o det gick ganska  lätt men sen sitter det en vakt som det pipper uppe i förarhytten om något e fel o den ville alldrig sluta tuta fastän där ente va nått fel men efter nästan 6 timmars jobb så slutade den. Sen på kvällen var jag på en liten fest vid sjöbo så var en kompis från gällivare med där som jag gått i samma gymnasieklass med. Så de va rätt skoj.
Igår så hände väl ente så mycket. Fassan fyllde år så vi fira han lite osså hjälpte jag han o flytta lite svin o flytta undan några döda grisar.
Och idag så har det ente hänt ett skit änn så länge...

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0